Iskolai hírek, 2013. február 28.

2013. január 11-én véget ért az első félév. Nagyon hamar elröppen az idő, olyan, mintha még most lett volna a tanévnyitó! A diákok január 18-án kapták meg a félévi bizonyítványokat. Szerencsére sok tanuló sikeresen zárta a 2012/13-as első félévet!

2013. január 19-én írták a nyolcadik osztályos tanulók a központi felvételit. Iskolánkból 12 nyolcadik osztályos diák felvételizett ezen a napon. Február végén, március elején folyamatosan zajlanak a középiskolákban a szóbeli elbeszélgetések.

A Széchenyi Terv keretében új szakkörök indultak be és bővültek a régiek. Alsó tagozatban új szakkör a néptánc, felső tagozatban a honlapkészítés. Bővült az újságírószakkör és az énekkar is.

Iskolánk közös pályázatot adott be az Ózdi Városi Könyvtárral, melyet ha megnyernek, a gyerekek részt vehetnek olvasótáborokban, különböző könyvtári programokban.

Az Útravaló Ösztöndíj Program pályázatán, 23 beadott pályázatból 13 sikeres! A név szerinti nyerteslistát még nem hozták nyilvánosságra.

Február elején vált nyilvánossá, hogy az ,,Innovatív Iskolafejlesztés Borsodbótán TÁMOP 3.1.4-12/2” című pályázatunk által több, mint 60 millió forint támogatásban részesül az iskola, melynek köszönhetően a következő 2 tanévben számos szabadidős programot tudunk szervezni (tábor, egészségnap, újabb szakkörök).

2013. február 23-án került megrendezésre iskolánkban az idei farsang. Ahogy már hagyománnyá vált, most is a nyolcadik osztályos tanulók nyitották meg az ünnepséget egy gyönyörű keringővel. A táncot Szipoláné Kriston Judit igazgatónő tanította be. A nyitótánc után bemutatkozhattak a jelmezesek is!

Keringő
Keringő

Egyéni jelmezesek:

1. hely: Barta Gábor (Transformers),

2. hely: Váradi János (rapper),

3. hely: Csóka Dzsenifer (polgárőr).

Csoportos jelmezesek:

Legcukibbak: 1. osztály (Hupikék törpikék)

Legszebben kivitelezett: 2. osztály (Pingvinek)

Legkreatívabb: 3. osztály (Angyalok és ördögök)

Legenergikusabbak: 4. osztály (Ír sztepptáncosok)

Legvidámabbak: 5. osztály (,,Gangnam style” táncosok)

Legföldönkívülibbek:  6. osztály (UFO-k)

A jelmezesek után polka táncot láthattunk, amit 2-6. osztályos diákok adtak elő. A táncot betanította Bodnár Éva tanárnő.

Készítette: Szipola Anna

Vélemény, hozzászólás?