Iskolai hírek, 2012. november 12.

Továbbtanulás

Novemberben a középiskolákban nyílt napok voltak. Borsodbótáról szinte minden egyes 8. osztályos tanuló meglátogatta valamelyik szakiskolát, középiskolát, vagy gimnáziumot, ahová jelentkezési lapját fogja beadni. Az utolsó éves tanulóinknak tetszettek a nyílt napok, az iskolaválasztással kapcsolatban segítséget nyújtott nekik ez az esemény. Még ebben a hónapban a pályaválasztással kapcsolatban értekezlet is volt a 8. osztályosok szüleinek. A továbbtanulásról, a szakmaválasztásról és a középiskolába történő jelentkezés konkrét teendőiről volt szó ezen a megbeszélésen. A téli szünet után 2 héttel már a központi felvételi dolgozatokat kell megírniuk a nyolcadikos tanulóknak.

MikulásMikulás

December 5-én a Mikulás bácsi meglátogatta az iskolánkat. Verseket és énekeket adtak elő a gyerekek. Minden osztályban megajándékozta a tanulókat egy szép csomaggal, aminek nagyon örültek. Virgácsot most senki nem kapott.

Ugyanezen a napon Bényei Tamás tanár bácsi szervezésében Mikulás kupa is megrendezésre került. A felső tagozatos fiúk megmutatták foci tudományukat. Az izgalmas versenyre sokan voltak kíváncsiak. Gratulálunk a résztvevőknek!

Rajzverseny

Szipola Gábor 4. osztályos tanuló 3. helyezést ért el a Magyar Természettudományi Múzeum által meghirdetett rajzpályázaton. A pályázatra több mint 600 rajz érkezett két témában: Magyarországi dínók és Így dolgoznak a dínókutatók. Gábor rajzán két pneumatoraptor és egy hungaroszaurusz látható, amiket a múzeum kiállításán látott. Gratulálunk neki!

Magyar verseny

Szipola Anna 8. osztályos tanuló 10. helyezést ért el az Országos Arany János Magyar Versenyen. A vetélkedőn 94 nyolcadikos diák jutott döntőbe, amit a Budapesti Műszaki Egyetemen rendeztek meg 2012. december 9-én. Szívből gratulálunk az újságíró szakkörös tanulótársunknak!

Karácsonyi műsorok

2012. december 18-án immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a napközis csoportok karácsonyi műsora. A gyerekek szüleik, nagyszüleik, tanáraik előtt adhatják elő az általuk megtanult versikéket. Az 1. osztályosokat Gábor Anita, a 2. osztályosokat Horváth Béláné, a 3. és 4. osztályosokat Kisné Németh Lilla és Szakács Szabina készítette fel. Az év utolsó tanítási napján a már hagyománynak számító hittanos és énekkaros gyerekek közös produkcióját tekintik meg az iskola tanulói. A hittanos gyerekeket Barta Gábor, az énekkart Restás Tamásné készítette fel. Gratulálunk, és köszönet a felkészítő tanároknak!

Készítette: Rácz Ádám – Horváth Alexander Gyula

Vélemény, hozzászólás?