Iskolai hírek, 2012. szeptember 10.

 

2012. június: nyári tábor Szilvásváradon.Tábor

2012. augusztus: tánckurzus Borsodbótán.

2012. szeptember 3-án megkezdődött a 2012-13-as tanév! Minden tanárnak és diáknak erőt és kitartást kívánunk!

2012. szeptember 6-án irodalmi vetélkedőt rendeztek a Borsodbótai Könyvtárban. A játékos versenyen a 7. és 8. osztályos tanulók vettek részt. Ózdról érkezett Findura Judit, az Ózdi Városi Könyvtár gyermekrészlegének vezetője, aki a feladatsort összeállította.

2012. szeptember 15-énTánckurzus (szombaton) tanítási nap volt iskolánkban. Ennek oka az volt, hogy így a téli szünet hosszabb lesz 1 nappal! A délelőtt folyamán az alsó tagozatos diákok társasjátékozhattak. A felső tagozatos fiúknak focibajnokság, a lányoknak pedig kidobó játék volt a program. Mindenki nagyon jól érezte magát!

2012. szeptember 21-én kézműves napot és bábelőadást tartottunk iskolánkban. Soltészné Herczeg Mária bábművész és pedagógus Boldváról érkezett iskolánkba.  A délelőtt folyamán a felső tagozatosoknak megtanította, hogy hogyan lehet természetes alapanyagokból különböző állatfigurákat készíteni. Azután szórakoztató bábelőadást tartott az alsó tagozatos és óvodás gyermekeknek.

2012. szeptember 27-én Debrecenből érkeztek iskolánkba a TIGÁZ szakemberei, akik energia-takarékossággal kapcsolatos filmet vetítettek és megmutattak nekünk egy interaktív játékot, valamint iskolánknak ajándékoztak pár doboz társasjátékot! Köszönjük! Szintén ugyanezen a napon a 7. és 8. osztályos tanulók önkéntes munkát végeztek az iskola és a Közösségi Ház területén.

A hátrányos helyzetű 7. és 8. osztályos tanulóknak ebben az évben is megpályázzuk az Útravaló-MACIKA ösztöndíjprogram „Út a középiskolába” című alprogramját. A nyertes tanulók havonta ösztöndíjban részesülhetnek. A pályázat eredményét november elején hozzák nyilvánosságra.

2012. október 19-én iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói október 23-i ünnepi műsort tartottak. A felkészítő tanár Bárdos Károlyné volt.

Készítette: Szipola Anna

Vélemény, hozzászólás?