Beiratkozási információk

Iskolánkban a beiratkozás a 2019/2020. tanévre:

2019. április 11-12, 8 – 19 óráig

A beiratkozáshoz a törvényes képviselő jelenléte és a tanuló személyes okmányai mindenképp szükségesek.

Ebben az évben már lehetőség van az elektronikus ügyintézésre is a beiratkozáshoz. Ennek felületét a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalon találhatják meg.

A beíratkozás lehetséges módjai:

A törvényes képviselő két féle módon jelentkeztetheti gyermekét az általános iskola első évfolyamára a 2019/2020. tanévre:

  1. Csak papír alapon történő adminisztrációval:
    A törvényes képviselők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően személyesen megjelennek a köznevelési intézményben, és ott a bevitt, beiratkozáshoz szükséges dokumentumok (lásd a lap alján!) alapján az intézmény rögzíti a gyermekek adatait a KRÉTA rendszerben, és elvégzi a szokott műveleteket (összevetés a kormányhivatali körzetes listával, adatok felvitele, stb.)
  2. Elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációval
    A KÖFOP 1.0.0 – VEKOP 15 – 2017 – 00054 Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítés és Elektronizálása (KAFFEE) projektben kifejlesztett elektronikus ügyintézési felületen ( https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap a továbbiakban: e-Ügyintézés felület) keresztül – regisztráció után – indíthatja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot. Minden tankerületi központ által fenntartott intézménynek biztosítania kell az elektronikus ügyintézéssel történő jelentkezés lehetőségét azok számára, akiknek erre igényük van.
    Az e-Ügyintézés felületén ki lehet tölteni a gyermeknek a beiratkozáshoz szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon. Ezekhez az adatokhoz a felvitel után az érintett intézmény is hozzáfér, így a beiratkozás napján már nem lesz szükség ezek felvitelére. Emellett az egyes nyilatkozatok (törvényes képviselői nyilatkozatok) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek.