Novemberi események

A nyolcadik osztályosok nagy döntés előtt állnak. Választaniuk kell, hogy a következő évben hol folytatják tanulmányaikat. Ehhez a döntéshez segítséget kaptak. Amellett, hogy a gyerekek az iskolákba ellátogattak nyílt napra, több intézmény személyesen kereste fel iskolánkat, szakjaik népszerűsítése végett. Elsőként a putnoki Gomba Levente Gimnázium két nevelője érkezett hozzánk, majd az Arany János Programban résztvevő kollégiumi nevelők mutatták be népszerű programjukat. December 12-én pedig a kazincbarcikai Deák Ferenc iskoláról hallhattak tájékoztató előadást.

Iskolánk újságíró szakkörös tanulói 2014. november 24-én délelőtt az ÓMI Városi Könyvtár projektzáróján vettek részt. Minden támogatott iskola bemutatta elért eredményeiket.

A Vasvár Úti Általános Iskola színjátszó szakköre a Bolondos királyság című darabot adta elő. Az Újváros Téri Általános Iskola bábszakkörétől a Csillagszemű juhász című bábjátékot láthattuk. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola Blockflőte (furulya) szakköre bemutatta a betanult dalokat. A Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola színjátszó szakköre a Gyufaárus kislány című darab feldolgozását adta elő. A mi iskolánk szakkörét Szakács Szabina tanárnő prezentálta.

Az előadások után a résztvevőket megvendégelték, pizzát és torták kaptak munkájuk elismerése végett, valamint egy kis ajándékcsomaggal is meglepték a gyerekeket.