Nyári táborok

2014. június 13 – 18. között 30 diákunk táborozott Szilvásváradon. Nagyon változatos programokon vettek részt. Az erdei iskola programjai között sok túra szerepelt. Várat látogattak, gólyafészket építettek, éjszakai vadlesen őzet, vaddisznót, rókát láttak. Volt sétakocsikázás, méhekről hallgattak előadás, kóstoltak mézet, filmvetítés volt az erdő állatairól. Az Archeoparkban kőbaltát készítettek, íjászkodtak. Élményekben gazdagon tértek haza.

Iskolánk 20 tanulója július folyamán a BÖTTE szervezésében 5 napos nyelvi táborban vett részt Nagyvisnyón. A nyári tábor játékos angol nyelvtanulásra is lehetőséget nyújtott, 60 perces blokkokban, napi két alkalommal. Célja, hogy jó hangulatban fejlessze a gyermekek, fiatalok nyelvi készségeit, szókincsét és felelevenítse a már meglévő ismereteiket.

A kreatív és egyben vidám feladatok erre mindig tökéletes lehetőséget biztosítanak, hiszen az idegen nyelvű Activity, a csoportos vetélkedők, a szöveg puzzle és más mókás feladatok, mindig nagy sikert aratnak a fiatalok körében. További érdekességként betekintést nyújtunk a mai angol fiatalok szlengjeibe (garantáltan argómentesen), szerep- és szituációs játékokkal pedig olyan életszerű helyzeteket teremtünk, melyekre nem lehet felkészülni az iskolai tankönyvekből.

A foglalkozások anyaga az „Utazás a világ körül” tematikára épül. Képzeletben ellátogatunk az angol nyelvű országokban. Naponta más-más helyre: Ausztrália, Írország, Kanada, Nagy-Britannia, USA. Minden résztvevő élményekben gazdagodva tért haza. Köszönjük a lehetőséget!

Az Ózd Városi Könyvtár szervezésében 2014. július 7- től, 6 napon keresztül, 20 fő alsó tagozatos diákunk olvasótáborban vett részt. Minden reggel mikrobusz szállította a gyerekeket a Városi Könyvtárba, ahol nagy szeretettel fogadták őket. A nap kezdetén különböző játékos irodalmi feladatokat kaptak a csapatok. Ezt követően megreggeliztek a gyerekek. Közben meghallgattak egy kedves történetet vagy mesét attól az írótól, akivel aztán egész nap foglalkoztak. A délelőtt vidám irodalmi feladatok megoldásával, vetélkedőkkel, verstanulással, várépítéssel telt. Ebéd után kézműves foglalkozások következtek. Mozaikképet, álarcokat, páncélt és mindenféle érdekes dolgot készítettek. Uzsonna után jöttek haza. A tábor keretében ellátogattak az ipolytarnóci őslényparkba, ami nagy élmény volt mindenkinek. Július 14-én táborzáró vetélkedő volt, ahol három ózdi iskolát is sikerült legyőznie iskolánk tanulóinak. Minden gyerek nagyon jól érezte magát a tábor ideje alatt. Köszönjük szépen a lehetőséget!

Tiszacsege
Tiszacsege

2014. augusztus 22 – 28. között 30 diákunk táborozott Tiszacsegén. Az erdei iskola keretében rengeteg programon vettek részt a gyerekek: motorcsónakozás és horgászás a Tiszán, csikós hagyományok megismerése, lovas bemutató, lovaglás, ostorpattogtatás, állatsimogatás, lézercsata, szituációs játékok, kompozás. Élményekben gazdagodva tértek haza.