Sajtóközlemény: Kihasználjuk a lehetőségeinket

ESZA

A „Kihasználjuk a lehetőségeinket”, Közművelődési Programok Borsodbótán című projekt a napokban zárul. A projektben résztvevő 273 fő örömmel vett részt a projekt rendezvényein és mindannyian kifejezték szándékukat a folytatására. A program összes költsége megközelíti az 5 millió forintot.

A Borsodbótai Önkéntes Tűzoltó-, Településszépítő-, Környezetvédő – és Foglalkoztatást Elősegítő Egyesület az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programban benyújtott TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0208 azonosító számú „Kihasználjuk a lehetőségeinket” Közművelődési Programok Borsodbótán című projektje hamarosan véget ér. Ennek keretében 28 alkalommal került sor hon- és népismereti szakkör, 14 alkalommal könyvtár használat, és 28 alkalommal e-álláskereső klub megtartására helyi és a kistérségben élő, elsősorban fiatalkorú személyek részére.

A programokon belül a résztvevők a településen és a kistérséghez kötődő népismereti szokásokkal ismerkedhettek meg, elsajátíthatták a könyvtári és az e-álláskeresési technikákat. Része volt a programoknak az általános iskolások részére szervezett helytörténeti vetélkedő, a 18 fő részére szervezett 6 napos nyelvi tábor, valamint a 2 alkalommal megszervezett, a szakkörök témájához kapcsolódó kirándulás. Eljutottak Lillafüredre és Szilvásváradra, valamint Budapestre a Mezőgazdasági Múzeumba, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.