Sajtóközlemény

Új informatikai eszközökkel bővült a Borsodbótai Körzeti Általános Iskola.

Borsodbóta és Uppony Községi Önkormányzatok Fenntartó Társulása 2008-ban pályázott a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0932 azonosítószámú, „A borsodbótai általános iskola fejlesztése” című projekt megvalósítására. Az 5.071.780 Ft támogatású projekt befejezésének időpontja 2011. augusztus 31.

A közel három éve kiírt projekt a megvalósítás fázisába ért, amelynek keretében az intézménybe kerül 1 db szerver, 1 db szerver szoftver és 1 db WIFI csomag, valamint 4 db tantermi csomag. Utóbbiak tartalma 1-1 db notebook, projektor és interaktív tábla. A beszerzéshez kapcsolódik a pedagógusok felkészítését biztosító oktatási csomag is.
Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt lehetővé teszi újabb 4 tanterem IKT eszközökkel történő felszerelését. A kedvezményezett vállalta, hogy az oktatási intézményben 2011. szeptembertől az IKT eszközzel rendelkező tantermek aránya eléri az 50 %-ot, az IKT eszközökkel tanított oktatási órák aránya a 35 %-ot, az IKT alapú órai mérésértékelés aránya a 40 %-ot, az IKT eszközökkel oktatott SNI tanulók aránya az 50 %-ot, az IKT eszközökkel oktatott hátrányos helyzetű tanulók aránya pedig az 50 %-ot.

 

 

Vélemény, hozzászólás?