Iskolai hírek, 2013. november

Sporttábor

Sporttábor
Sporttábor

Az iskolánk által elnyert pályázatról már az előző számban beszámoltunk, melynek keretében a gyerekek sporttáborban vehettek részt. Az első turnus június végén, a második augusztus végén járt Szilvásváradon, ahol a gyerekek egy életre szóló élményt kaptak. Számos programot szerveztek a tanulók szórakoztatására. Szilvásváradot felfedező totót oldottak meg, régészkedtek az Archeoparkban, sétáltak a Szalajka völgyben, és az ősemberbarlangot is meghódították. Kirándultak a Bükk hegységben, ahol igazi barlangászként több mint egy órás túrán vettek részt, megküzdve a sárral, a hideggel és a denevérekkel. A legnagyobb sikert a Kalandparkban eltöltött idő aratta, ahol mindenki bátran végigjárta a csúszó pályákat és lézerháborúzott. Utolsó programként lóra pattantak, megtapasztalva az igazi magyar virtust. A gyerekek mindegyike élménnyel telve tért haza. Minden résztvevő nevében szeretnénk megköszönni, hogy ilyen csodálatos hét napot tölthettünk el együtt.

Tanévnyitó

Idén a tanévnyitó ünnepségre szeptember 2-án került sor. Igazgató néni köszöntötte az új és régi diákokat, értesültünk a személyi változásokról. Az ünnepség végén elhangzott az a bizonyos mondat: ” A 2013-2014-es tanévet ezennel megnyitom” Ezzel mindenki számára valósággá vált, hogy újra megkezdődnek a dolgos hétköznapok.

Évnyitó
Évnyitó

Személyi változások

Sok változás történt, mind a tanári karban, mind a tanulók között. A tanulói létszám gyarapodott. Jelenleg összesen 164, 84 alsós és 80 felsős tanuló jár iskolánkba. Továbbra is borsodbótai, upponyi, királdi és sátai gyerekek öregbíthetik iskolánk hírnevét.

Az idei tanévet Éliás Gábor tanár úr már nem iskolánkban kezdte. Ezáltal a 7. osztály osztályfőnöke Szakács Szabina tanárnő lett. Fizika és mozgókép- és média ismeret óráit Czeber László tanár úr, matematika óráit Kisné Németh Lilla tanárnő vette át. Bárdos Károlyné, Frida tanárnő pedig nyugdíjba vonul, jelenleg felmentési idejét tölti. Osztályfőnöki feladatait Kisné Németh Lilla tanárnő vett át, az igazgatóhelyettes pedig Jéney Szabolcsné lett. Szakál Antalné és Dulikné Szakál Mandy tanárnők óraadó tanárként 2 éven keresztül tanították iskolánkban a német nyelvet. Köszönjük szépen a munkájukat! Helyettük idén teljes állású némettanárunk lett, Vadnai Krisztina személyében. Új napközis tanárt is kapott az iskolánk. Tóth Zsuzsanna tanárnő a 3. és 4. osztály napközis nevelője lett. Intézményben az iskolatitkári munkát ettől a tanévtől Bartáné Kozák Tímea látja el.

Kézműves foglalkozás

A felső tagozatos tanulók kézműves foglalkozáson vettek rész, ahol természetes anyagokból macskát, teknőst, kutyát, madarat és egereket lehetett készíteni. Az alsó tagozatosok pedig egy izgalmas bábelőadást néztek meg.

Kézműves foglalkozás

 

Október 23. – Nemzeti ünnep

Iskolánkban már hagyománnyá volt, hogy az október 23-i műsort 7. és 8. osztályos tanulók készítik. Egy megható műsort láthattunk előadásukban. Felkészítő tanárok voltak: Szakács Szabina és Tuza Alexandra tanárnők.

Egészségnap

Október 25-én második alkalommal tartottunk egészségnapot. Az osztályok egészséggel kapcsolatos rajzokat és plakátokat csináltak. Ezután maguk készítette egészséges ételeket fogyasztottak. Tele hassal hallgathatták végig Kriston Ferencné Erzsike néni előadását az egészséges táplálkozásról. A végén egy kis totóval adtak számot a tanultakról. Reméljük, hogy az előadása hatással lesz a tanulókra, és ezután sokkal jobban odafigyelnek, hogy mit fogyasztanak.

Egészségnap
Egészségnap

Német nyelvi vetélkedő

A tanév őszén iskolánkban német nyelvi vetélkedő került megrendezésre. A vetélkedő játékos formában, jó hangulatban zajlott 5. és 6. osztályos tanulók részvételével. A négy három fős csapatnak hat feladatot kellett teljesítenie. Először minden csapattag bemutatkozó kérdésekre válaszolt. Ezután a csapatok feladatlapokat kaptak, melyen képeket pároztattak szövegekkel, képeket rendeltek hozzá országokhoz, valamint rejtvényt fejtettek meg. Ezután a csapatok adott témakörben elkészített plakátokat prezentáltak, végül elénekelték az „Ich komme aus Bonn” című dal egy-egy versszakát. A diákok nagy lelkesedéssel és szorgalommal készültek a vetélkedőre és a versenyen is nagyszerűen teljesítettek. A győztes csapat az elérhető 55 pontból maximális pontszámot értek el.

Nyelvi vetélkedő
Nyelvi vetélkedő
  • 1. helyezett: Barta Gábor, Honti Dániel, Szipola Gábor
  • 2. helyezett: Bartus Cintia, Takács Gábor, Váradi Lívia
  • 3. helyezett: Horváth Martina, Mészáros Patrícia, Tóth Glória
  • 4. helyezett: Csóka Dzsenifer, Kulcsár Csenge, Gáspár Virág

Minden résztvevőnek gratulálunk!