Gábor Anita

Az interjú készült: 2011. 03. 03.

  • Kedves Tanító néni! Egy rövid interjút szeretnénk Önnel készíteni. Kérem, mondjon magáról pár szót az iskolaújság olvasóinak!
  • Gábor Anita vagyok, jelenleg Upponyban, szüleimmel élek, de a közeljövőben valószínűleg ez változni fog. Szabadidőmet legszívesebben a barátommal töltöm. Mivel családi, kertes házban lakom, szívesen és örömmel tevékenykedem tavasszal, nyáron a kertben; gyomlálok, ásózok, virágokat gondozok, árkot takarítok, stb. Mindezek mellett szeretek kirándulni, sétálni, biciklizni, segíteni olyan embereknek, akik számomra fontosak, és akikre én is igazán, feltétel nélkül számíthatok.
  • Hogyan érzi magát ebben az iskolában? Mit gondol az intézmény dolgozóiról és az idejáró gyerekekről?
  • Nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok. Ez az iskola nem idegen számomra, hiszen 8 éven keresztül én is itt tanultam. Jelenlegi kollégáim közül többeknek voltam tanítványa. Hálásan köszönöm nekik: Bodnár Éva tanító néninek, Krausz Márta tanár néninek, Bárdos Károlyné tanár néninek, Szipoláné Kriston Judit igazgatónőnek, Czeber László tanár bácsinak, Restás Tamásné tanító néninek, hogy a pedagógus pályára léphettem, mert ebben mindannyiuknak meghatározó szerepük volt; tanítói-nevelői munkájukkal egyaránt segítettek. Pedagógusként megoszlik a véleményem a gyerekek magatartását illetően. Szeretem őket, és ha kicsit szigorú, illetve erélyesebb vagyok, akkor sem rájuk, hanem értük haragszom. Próbálom azt a tudást, magatartást megalapozni, amivel a felső tagozatban megfelelően teljesítenek, megállják helyüket.
  • Köszönjük szépen, hogy időt szakított ránk.
  • Nagyon szívesen.

Vélemény, hozzászólás?